Dravagold zapestnica, Keltik

  • Les: wenge
  • Dravsko zlato

Zlato v nakitu dravagold je povsem naravno in tako, kot so ga poznali naši daljni predniki. Skupaj s toploto lesa nas spominja ali opominja na čase, ko smo živeli z naravo in verjeli vase.


1,300.00

Šifra DGZ001 Kategorije , Oznaka

Opis

  • Les:
  • Dravsko zlato

Na območju Slovenije se nahajajo zlate luskice v premeru do 1 mm, največje tja do 5 mm, tako da je za 1 g dravskega zlata potrebnih med 5.000 do 10.000 luskic. Za dravsko zlato lahko rečemo, da je tudi drugače čisto, saj se še ni srečalo s človekovimi hotenji ali dejanji.

Zgodbe o najdbah zlata v dravskih naplavinah segajo v šesto stoletje pred našim štetjem. Zanimiv in tudi za današnje razmere presenetljiv pa je podatek, da je v začetku 20. stoletja na Dravi zlato izpiralo okoli 200 izpiralcev. Letos so v Staršah s pomočjo evropskega denarja začeli z obujanjem zgodbe o zlatokopih, zlato pa so začeli izpirati v okviru projekta Zlata Drava. O tem, da je ta reka res zlatonosna reka, sta se prepričala tudi hidrinženir Sašo Šantl in priznani oblikovalec nakita Srečko Molk, ki sta zlate luske ujela v čudovite kose nakita.

PREBERITE VEČ…


IZDELAVA PO NAROČILU

Zaradi spoštljivega odnosa do narave, kose izdelujemo le po naročilu .

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

NAZADNJE GLEDANI IZDELKI

Products not found